En blogg til deg som synes det er vanskelig å spise nok!

Underernæring er en skjult utfordring i vårt samfunn. Det rammer gjerne dem som er syke eller svake i utgangspunktet og som ikke får i seg nok mat på grunn av sykdommen eller på grunn av bivirkninger av sykdom eller medisin. Symptomene kommer snikende. Når man kan se på en person at den har tatt av, har nok personen allerede spist langt mindre enn behovet en stund.
Kanskje det bare er små justeringer i matinntaket som skal til for at personen får i seg nok energi og næringsstoffer.

På denne siden kommer jeg med enkle råd og tips til hvordan man øker antall kalorier i maten slik at måltidene kan være små og lekre i stedenfor store måtider som ødelegger apetitten.

Kostrådene er i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger.

tirsdag 6. desember 2016

En ost i hånden




Brie er en helfet ost med mye energi. Skjær en stav av osten. Rundt den surrer du en skinke, gjerne hamburgerrygg og så en hvitost. Vips så har du et lite mellommåltid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi meg gjerne tilbakemelding