En blogg til deg som synes det er vanskelig å spise nok!

Underernæring er en skjult utfordring i vårt samfunn. Det rammer gjerne dem som er syke eller svake i utgangspunktet og som ikke får i seg nok mat på grunn av sykdommen eller på grunn av bivirkninger av sykdom eller medisin. Symptomene kommer snikende. Når man kan se på en person at den har tatt av, har nok personen allerede spist langt mindre enn behovet en stund.
Kanskje det bare er små justeringer i matinntaket som skal til for at personen får i seg nok energi og næringsstoffer.

På denne siden kommer jeg med enkle råd og tips til hvordan man øker antall kalorier i maten slik at måltidene kan være små og lekre i stedenfor store måtider som ødelegger apetitten.

Kostrådene er i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger.

onsdag 17. desember 2014

Pålegg - variasjon

Spiser du måltider alene eller liker du pålegg ingen andre spiser i husholdningen? Det er lurt å ha variasjon i matinntaket . På den måten får du i deg flere næringsstoffer kroppen har behov for. I velassorterte matbutikker finnes pålegg i porsjonspakker. Det kan være til god hjelp for forandring i skivemåltidene. Porsjonspakket pålegg er noe dyrere enn større pakker, men om du ender opp med å kaste halvparten av pålegget er ikke det besparende i lengden.
Her er litt av utvalget som finnes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi meg gjerne tilbakemelding