En blogg til deg som synes det er vanskelig å spise nok!

Underernæring er en skjult utfordring i vårt samfunn. Det rammer gjerne dem som er syke eller svake i utgangspunktet og som ikke får i seg nok mat på grunn av sykdommen eller på grunn av bivirkninger av sykdom eller medisin. Symptomene kommer snikende. Når man kan se på en person at den har tatt av, har nok personen allerede spist langt mindre enn behovet en stund.
Kanskje det bare er små justeringer i matinntaket som skal til for at personen får i seg nok energi og næringsstoffer.

På denne siden kommer jeg med enkle råd og tips til hvordan man øker antall kalorier i maten slik at måltidene kan være små og lekre i stedenfor store måtider som ødelegger apetitten.

Kostrådene er i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger.

tirsdag 30. september 2014

Brødskiven - en skive med mye smak


Har du nedsatt smakssans kan du godt piffe opp maten med ekstra krydder eller kombinere mat med mye smak.

Hver kvarte skive en smurt med en ts rapsolje før de er ristet i ovnen på 200 grader i noen minutter. Når du tar dem ut igjen er de som ristede skiver. Del et fedd hvitløk i to på langs og gni det på skivene. Smør en ts pesto på hver skive. Rull to høvlede osteskiver og legg dem oppå. Bruk en fet ost med mye smak. En eplebit på toppen vil tilføre skiven en syrlig friskhet.

Tips! Pesto kan byttes ut med avocado eller guacomole.
Tips! En vanlig hvitost inneholder ca 27% fett, men fetere oster kan ha et fettinnhold opp til 50% Les på innholdsfortegnelsen. Her kan man dra nytte av fetere oster. En skive med brie vil gjøre seg godt på denne skiven.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi meg gjerne tilbakemelding