En blogg til deg som synes det er vanskelig å spise nok!

Underernæring er en skjult utfordring i vårt samfunn. Det rammer gjerne dem som er syke eller svake i utgangspunktet og som ikke får i seg nok mat på grunn av sykdommen eller på grunn av bivirkninger av sykdom eller medisin. Symptomene kommer snikende. Når man kan se på en person at den har tatt av, har nok personen allerede spist langt mindre enn behovet en stund.
Kanskje det bare er små justeringer i matinntaket som skal til for at personen får i seg nok energi og næringsstoffer.

På denne siden kommer jeg med enkle råd og tips til hvordan man øker antall kalorier i maten slik at måltidene kan være små og lekre i stedenfor store måtider som ødelegger apetitten.

Kostrådene er i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger.

onsdag 17. september 2014

Grøt - lag en liten energibombe

Grøt er er lett å spise og man kan "gjemme" mange kalorier i den uten at man merker på smaken at den er mer energirik.
Bruker man havregryn som base får man mange gode næringsstoffer med på kjøpet.

Lag en halv porsjon grøt med kremfløte og rapsolje.
1/2 dl havregryn(lettkokte)
1.25 dl melk
Ett knivsodd salt
1 ss kremfløte
1 ss rapsolje

Kok opp gryn, melk og salt og la det småkoke i 2-3 minutter. Blandi kremfløte og rapsolje når grøten er ferdig. Ha over ønsket mengde sukker, kanel, smør og ev rosiner.


Alternativt kan man ha over nøtter, syltetøy og oppskåren frukt. Denne varianten er nydelig å frisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi meg gjerne tilbakemelding