En blogg til deg som synes det er vanskelig å spise nok!

Underernæring er en skjult utfordring i vårt samfunn. Det rammer gjerne dem som er syke eller svake i utgangspunktet og som ikke får i seg nok mat på grunn av sykdommen eller på grunn av bivirkninger av sykdom eller medisin. Symptomene kommer snikende. Når man kan se på en person at den har tatt av, har nok personen allerede spist langt mindre enn behovet en stund.
Kanskje det bare er små justeringer i matinntaket som skal til for at personen får i seg nok energi og næringsstoffer.

På denne siden kommer jeg med enkle råd og tips til hvordan man øker antall kalorier i maten slik at måltidene kan være små og lekre i stedenfor store måtider som ødelegger apetitten.

Kostrådene er i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger.

fredag 19. september 2014

Mellommåltid - berike yoghurt

Et 1/2 beger yoghurt med 1 ts kremfløte og 1 ts rapsolje

Yoghurt er lett å spise. Det finnes i mange smaksvarianter slik at man lett kan få god variasjon. Beriker du et beger yoghurt med kremfløte og rapsolje vil du nesten doble energiinnholdet. Klarer du bare å spise litt er et halvt beger beriket yoghurt akkurat nok til et mellommåltid.

Beriking av et beger yoghurt:
1 yoghurt
1 ss kremfløte
1 ss rapsolje

Rør inn en og en ingrediens. Yoghurten blir litt rundere på smak. Ha gjerne litt blåbær og nøtter på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi meg gjerne tilbakemelding